САЩ все още не са забелязали никакви признаци, че Русия е

...
САЩ все още не са забелязали никакви признаци, че Русия е
Коментари Харесай

Белият дом не вижда признаци, че Русия ще използва ядрените си оръжия

САЩ все още не са забелязали никакви признаци, че Русия е преместила нуклеарни оръжия в прилежаща Беларус или където и да е другаде, сподели представителят на Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби в неделя в " Face the Nation " на CBS.

Припомняме, че по-рано днес Пентагонът също излезе с сходно изказване, в което декларира, че САЩ не виждат никакви признаци Русия да се готви за употребява нуклеарните си оръжия.

" Видяхме известията и изказванията на Русия и ще продължим да следим обстановката ", се споделя в изказването на американското министерство на защитата. Пентагонът декларира и че няма причина да променяме метода, по който работят стратегическите нуклеарни сили, и не виждат признаци и Русия да се готви да употребява нуклеарни оръжия.

По-рано днес изявлението на съветския президент Владимир Путин към този момент беше наказано като безконтролно от НАТО и Европейски Съюз. 

Разполагането на съветски тактически нуклеарни оръжия в Беларус е голяма стъпка към ескалация на спора в Украйна. По време на спора Путин нееднократно загатваше нуклеарните оръжия, само че той предприе единствено една съответна практическа стъпка, когато обяви прекратяването на действието на контракта СТАРТ III.

Дори вербалната опасност за потребление на нуклеарни оръжия, чийто главен признак е възпирането, сама по себе си е деяние, което има извънредно отрицателно влияние върху стратегическата непоклатимост в света. Какво да кажем за практическото пренасяне на заряди, въпреки и тактически, в зоната на военните дейности.

Говорейки за разполагането на тактически нуклеарни бойни глави в Беларус, Путин се базира на дейностите на Съединени американски щати. Американците фактически съхраняват някои нуклеарни арсенали в европейски страни, най-вече в Турция и Западна Европа. Нещо повече, Съединени американски щати даже организират стратегия за рационализация на тези бойни глави. В момента в американските хранилища се съхраняват единствено свободно падащи бомби - там не са останали тактически ракети с нуклеарни бойни глави. Техните сътрудници не могат да ги употребяват без разрешението на американските военни - това е механически невероятно.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР